Erdő Péter hírek

Ismert személy › Erdő Péter

Erdő Péter: nem értelmetlen körforgás az emberiség története

15.04.05 12:21

Bár az ismétlődő elkeserítő események miatt az emberek hajlamosak a csüggedésre, nem értelmetlen körforgás az emberiség története - mondta Erdő Péter bíboros az esztergomi bazilikában húsvétvasárnap tartott szentmiséjén.

Erdő Péter: nem értelmetlen körforgás az emberiség története

15.04.05 12:07

Bár az ismétlődő elkeserítő események miatt az emberek hajlamosak a csüggedésre, nem értelmetlen körforgás az emberiség története - mondta a bíboros az esztergomi bazilikában húsvétvasárnap tartott szentmiséjén.

Erdő Péter: A lényegre kell figyelnünk

15.04.04 21:42

A zsúfolásig megtelt bazilikában a katolikus főpásztor szentbeszédében úgy fogalmazott: egy-egy részlet finomítása nyugalmas, igényes, nagy egyetértésben élő korok feladata."Nekünk, mai magyar és európai keresztényeknek nem adatik meg ez…

Erdő Péter: Isten mindenkit hazavár

15.04.04 07:36

Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és minden erődből, és szeresd embertársadat, mint saját magadat - fogalmazott Erdő Péter.

A katolikus egyházat is csődbe húzhatta a Quaestor

15.03.29 09:39

Erdő Péter bíboros Magyarország prímása, esztergomi érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke létrehozta a Prímási Borrendet. Ennek céljául a Kárpát-medence szőlészeti, borászati örökségének feltárását és terjesztését,…

Budapestre érkezik a máriapócsi kegykép

15.03.14 07:15

Vasárnap és hétfőn a budapesti Szent István-bazilikában lesz látható a máriapócsi Szűz Mária-kegykép, ebből az alkalomból Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek mutat majd be szentmisét.

Áder: csak akkor győzhetnek a rossz erői, ha a jók tétlenek maradnak

15.03.07 15:06

A magyar államfő Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek társaságában Kondor Lajos Fátimában élt magyar szerzetes szobrának felavatásán vett részt, és helyezett el koszorút.

Erdő Péter szentmiséje a vértanú púspök emlékére

15.03.03 18:24

Ünnepi szentmisét mutat be Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek Boldog Meszlényi Zoltán emléknapja alkalmából szerdán, a vértanú püspökről elnevezett, tavaly felszentelt budapesti templomban - közölte Tóth János Csaba, az…

Kapcsolódó témák

Magyar település

Szombattól látogatható az új esztergomi Vármúzeum

A Beatrix-terem, a királyi kápolna és a Studiolo mellett olyan területek is látogathatók szombattól a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumában, amelyeket eddig elzártak a turisták elől.

Megye

Előzetesben a környei szatír

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a 24 éves környei férfit, aki ellen szeméremsértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja folytat eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság.

Ország

Elromlott a szerb elnök gépe, nem jutott el a pápához

Lemondták Tomislav Nikolic szerb köztársasági elnök péntekre tervezett vatikáni látogatását, mert az államfőt szállító repülőgépnek motorhiba miatt vissza kellett fordulnia.

Nagyvilág

12 keresztényt dobtak a tengerbe, mind megfulladt

Súlyos vallási vita robbant ki egy afrikai menekülteket szállító hajón a Földközi-tengeren. A dulakodásnak végül az lett a vége, hogy 12 keresztény vallású menekültet a tengerbe löktek, és hagyták megfulladni őket.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

 

Kategória ajánló