Bezár

Afganisztán

Ország › Afganisztán

Rasmussen az afgán elnökválasztásról beszélt

14.04.02 17:30

Hiteles, befogadó jellegű és átlátható" elnökválasztásra van szükség Afganisztánban - hangoztatta Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár az atlanti szövetséghez tartozó országok külügyminisztereinek Afganisztánnal foglalkozó szerdai brüsszeli…

Tálibok robbantottak az afgán belügyminisztérium előtt

14.04.02 17:06

Öngyilkos merénylő repítette levegőbe magát az afgán belügyminisztériumi épületegyüttes bejáratánál szerdán Kabulban, legalább hat rendőrt megölve - közölték belügyminisztériumi források.

Megölték a tartományi választások egyik jelöltjét Afganisztánban

14.04.02 12:24

Egy afgán tisztségviselő arról számolt be szerdán, hogy tálib fegyveresek kilenc emberrel végeztek az ország északi részén, köztük a tartományi választások egyik jelöltjével is, akit három nappal ezelőtt raboltak el.

Egy lövéssel szedett le 6 terroristát

14.04.01 21:51

Egy 20 éves brit mesterlövész Afganisztánban. Ez valószínűleg rekord. Kb. 800 méterről szúrta ki a tálib fegyvereseket, de akkor még nem tudta, hogy egyikük robbanószereket visel. Ez csak akkor derült ki, mikor rálőtt a csoportra, és a célpont felrobbant,…

Félresikerült merénylet Afganisztánban: korábban robbantottak, mint tervezték

14.04.01 14:54

Véletlenül robbantottak fel egy pokolgépet kedden a kelet-afganisztáni Logar tartományban. Hat tálib vezető és egy öngyilkosjelölt merénylő meghalt – közölte az afgán titkosszolgálat.

Meghalt egy román katona egy afganisztáni merényletben

14.03.30 12:44

Életét vesztette a nemzetközi biztonsági erők (ISAF) egy román katonája, öt társa pedig megsebesült vasárnap Afganisztánban, miután járművüket házilag gyártott pokolgépes támadás érte - közölte a román védelmi minisztérium.

Merénylők lőtték a nemzetközi választási bizottság épületét Afganisztánban

14.03.29 12:30

Ismeretlen merénylők - egyes források szerint tálib fegyveresek - szombaton aknavetőkkel és lőfegyverekkel támadást intéztek Kabulban az országos választási bizottság épülete ellen, de az első jelentések szerint a benn tartózkodóknak nem…

Kapcsolódó tartalmak

Google

Kapcsolódó témák

Ország

Nyergesvontatóba rohant a busz, negyvenkét halott

Legkevesebb 42 halottja és 17 sérültje van egy súlyos karambolnak, amelyben egy utasokat szállító autóbusz belerohant egy nyerges vontatóba vasárnap Pakisztán déli részén – közölték a hatóságok.

Közélet

Öngyilkos robbantás Irakban, 10 halott

Az öngyilkos merénylő az autójával együtt robbantotta föl magát Irak középső részén.

Kapcsolódó lap.hu oldalak

 

Kategória ajánló