Bezár

Afganisztán

Ország › Afganisztán

Másfél millió dollárt ad Magyarország Afganisztánnak

14.08.18 19:35

2015 és 2017 között évi fél millió dollárral támogatja Magyarország az afgán hadsereget és rendőrséget - mondta Nagy Anna, a Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője hétfőn az MTI-nek.

AI: Nagyon sok van Amerika rovásán

14.08.11 15:07

Az Egyesült Államok és a NATO nem vizsgálta ki alaposan azokat az afganisztáni katonai támadásait, amelyek civilek halálát okozták, sőt a háborús bűn gyanúját is felvetik – állítja az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet hétfőn…

Öngyilkos merénylet Afganisztánban: külföldi konvoj volt a célpont

14.08.10 13:06

Öngyilkos merénylő támadott meg egy külföldieket szállító járműoszlopot vasárnap az afgán fővárosban, Kabulban, legalább négy afgán civil meghalt, többtucatnyian megsebesültek - közölték helyi biztonsági tisztviselők.

Kerry Afganisztánban hajt a béke Nobel-díjért

14.08.07 17:56

Váratlanul az afgán fővárosba, Kabulba látogatott csütörtökön John Kerry amerikai külügyminiszter, hogy megpróbálja elsimítani az ország két elnökjelöltje között a választási eredmények miatt elmérgesedett vitát.A hirado.hu szerint Washington elő…

Feltehetően egy társuk ölt meg több afgán rendőrt

14.08.06 16:02

Egy napon belül ez már a második olyan támadás volt, amelyet az afgán biztonsági erők tagjai követtek el saját bajtársaik, illetve a NATO vezette nemzetközi biztonsági erők tagjai ellen.

A vietnami háború óta nem halt meg amerikai tábornok háborús övezetben egészen a mai napig

14.08.05 20:24

Kabulban az afgán hadsereg egy katonája nyitott tüzet egy magas rangú katonai vezetőkből álló csoportra a Camp Qargha nevű bázison. Egy amerikai tábornok meghalt, 15 másik katona, köztük egy német dandártábornok megsebesült. A…

Megöltek egy amerikai katonát Afganisztánban

14.08.05 18:45

Egy afgán katonai egyenruhába öltözött férfi tüzet nyitott kedden a NATO csapataira a főváros, Kabul közelében, egy katonai kiképzőtáborban, egy amerikai NATO-katona meghalt - közölte kedden az afgán hadsereg szóvivője. Az incidens áldozatairól és…

Turbánba rejtett pokolgéppel ölték meg az afgán elnök rokonát

14.07.29 10:24

A merénylő, egy fiatal fiú egy fogadáson jelent meg vendégnek álcázva magát. Magához ölelte az elnök unokatestvérét, majd felrobbantotta a bombát.

Hatalmas a kupleráj az afganisztáni amerikai fegyverek nyilvántartásában

14.07.28 21:51

Nyoma veszett a Pentagon nyilvántartásában az afgán biztonsági erőknek szállított amerikai lőfegyverek 43 százalékának, az afgán kormányerőknek ugyanakkor 112 ezerrel több fegyverük van. A könyvelési résben virágozhat a csempészet.

Embercsempészeket fogtak az Oktogonnál

14.07.25 13:57

A letenyei határátkelőn feltartóztattak négy afgán állampolgárt, akik egy budapesti férfi kocsijában utaztak, majd a zalai rendőrök Budapesten, az Oktogonnál fogták el a megbízást adó két embercsempészt.

Kapcsolódó tartalmak

Google

Kapcsolódó témák

Közélet

Terroristákat finanszírozó férfit kaptak el

Szélsőséges terrorszervezetet finanszírozó férfit tartóztatott le a rendőrség az ausztráliai Melbourne-ben kedden - közölték a hatóságok.

Ország

Öt embert szurkált össze egy orvostanhallgató Spanyolországban

Kínai, marokkói, pakisztáni, dél-amerikai és spanyol embereket szurkált meg a 21 éves fiú egy észak-spanyolországi városban. Egy sebesült továbbra is válságos állapotban van, de a többiek sérülései is súlyosak.

Nagyvilág

Nem a Redskins az egyetlen – rasszista sportcsapat-nevek

Ismét a figyelem középpontjába került a Washington Redskins rasszistának tartott elnevezése. Mutatunk még tíz, hasonlóan megbotránkoztató csapatnevet.

Politikus

Obama hadseregén gúnyolódik az Iszlám Állam

A videón erőszaknak nincs jele, de az üzenet elején Cantile tisztázza, túszként szólal meg, akinek élete veszélyben van. Az ötperces videó végén közli, további üzenetek várhatók. „Kiábrándítóan megjósolható volt. Amerika jó, az Iszlám…

Kapcsolódó lap.hu oldalak

 

Kategória ajánló