Belföldi hírek

Helyzeti előny

MNO  10:43 

Schengen óriási előnyt ad az Európai Uniónak a világpiacon, ezért azt meg kell védeni – fogalmazott rádiónkban Bod Péter Ákos.

Több mint százmilliárd a hármas metróra

Magyar Idők  10:30 

Mintegy 1300 milliárd forint értékű közlekedési beruházás elindításáról döntött a kormány, ennek részeként a 3-as metró infrastruktúrájának felújítására 125 milliárd jut – közölte Lázár János.

A volt polgármester kapta a kenőpénzt, csak tanúként hallgatják ki

Elindult a hivatali vesztegetéssel vádolt Veres Margit büntetőperének első napja. Korábbi főnöke úgy tűnik szélárnyékban vészelheti át a pert.

Visszafizette a a végkielégítést, amelyet a feleségétől kapott

VS  10:25  FIDESZ

Többmilliós végkielégítést szavazott meg a fideszes Simon Miklósnak a saját felesége által vezetett nyírbogáti önkormányzat.

Mikola: a nemzeti kisebbségeknek és a bevándorlóknak is a hazájukban kell biztosítani a fennmaradást

A nemzeti kisebbségek védelmének ügyét és a migrációs helyzet kezelését nem szabad összekeverni - mondta az államtitkár.

Újabb uniós eljárás a láthatáron

MNO  10:21 

Kötelezettségszegési eljárást indíthat az EB, ha bebizonyosodik, hogy visszások a devizahiteles-törvények.

Kovács Zoltán: A TEK nem vicc

A kormányszóvivő szerint a jelenlegi hangulatban nem szabad viccet csinálni a TEK akciójából, melyet hobbi-műgyűjtők ellen sikerült végrehajtani.

Szabó: törvénysértő az RTL kitiltása

ATV  10:10 

Olyat nem lehet állítani, hogy az RTL sorozatosan megsértette a szabályokat, emiatt nem lehet őket kitiltani a parlamentből – ezt Szabó Tímea mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Egy emberé lett a Hód-Mezőgazda

Vásárhely24  10:03 

Az eddigi többségi tulajdonos, Harsányi Zsolt vásárolta meg a két másik tulajdonos részvényeit - értesült a Vásárhely24.

Csütörtöktől hatályos több pénzügyi törvény módosítása

Részben a tájékoztatási kötelezettségről, valamint az azok megszegése esetén kiszabható bírságról szóló uniós irányelvet ültette át a parlament – még októberben – azokba a pénzügyi törvényekbe, amelyek módosított szabályait…

Titkolják, kik lesznek a paksi atomerőmű új vezetői

A Miniszterelnökség már tudja, hogy kik lesznek a paksi atomerőmű új vezetői, akiket a nyugati energiapiacról szerződtettek, de nevüket titokban tartják.

Adóelőleg feltöltés: közeleg az időpont

Adó  09:54 

December 20-ával (mivel december 20-a 2015-ben vasárnapra esik, így idén december 21-vel) a naptári évvel megegyező üzleti évű adózók számára számos adónem tekintetében keletkezhet adóelőleg feltöltési kötelezettség.

Tagadták bűnösségüket Kulcsár társai

Tagadták bűnösségüket tegnap a Kulcsár-perben az utolsó szó jogán megszólaló vádlottak. A Fővárosi Törvényszéken a XIV., XV., XVI., XVII. és XVIII. rendű vádlottak meghallgatásával folytatódott az eljárás.

Mától kicsit drágábban tankolhatunk

Lokál  09:22  MOL Üzemanyag

Emelte bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. Az emeléssel a 95-ös benzin átlagára 334-335 forintra, a gázolajé 341-342 forintra nőtt.

Decemberben már jön az elektronikus BKV jegy!

Lokál  09:21  BKK

Decemberben megkezdődik Budapesten az elektronikus közlekedési jegyrendszer fokozatos bevezetése. Első körben, a hónap elején a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) több mint 1500 munkatársa kapja meg az…

"Mészáros Lőrinc ártatlan áldozat"

ATV  09:12 

Mészáros Lőrinc ártatlan áldozat, a kormány a bűnös, aki ezt az egész földárverést kitalálta, ez az egész bűzlik, mint a trágya, nem átlátható a rendszer, azt sem lehet tudni, kik vásárolnak földet – ezt Sallai R. Benedek mondta az ATV Egyenes…

Külföldi vélemény: Orbán populista bajkeverő

Szögesdrótos retorika címmel a Financial Times vezető üzleti lap arról ír, hogy a nacionalista és bevándorlás ellenes közép- és kelet-európai hangulat az EU egységet veszélyezteti.

Kampány indul a magyarországi halfogyasztás népszerűsítésére

Kapj rá! címmel kampány indul a magyarországi halfogyasztás népszerűsítésére, a halételek sokféleségének és változatos ízvilágának megismertetésére – közölte a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztési Programokért Felelős Helyettes…

Idiótázás az MSZP-ben az új fővárosi Papp László-szobor miatt

hirado  09:00 

Én biztosan nem fogok olyan szobrot támogatni, ami férfinak állít emléket, úgy, hogy közben nőnek nem – mondta Tüttő Kata hegyvidéki szocialista képviselő, aki az ökölvívóikon helyett Hugonnai Vilmának állítana inkább emléket.

A pénze helyett akár a vérét is adhatja

VS  08:44 

A péntek nemcsak a vásárlások, hanem a véradók napja is.

Komoly problémát okozhatnak az okostelefonok, ha nem megfelelően használják

Eduline  08:30 

A túlzott telefonnyomkodás megrontja a párkapcsolatokat, ami depresszióhoz vezethet – erre jöttek rá egy amerikai egyetem kutatói. Mondjuk ezt eddig is sejthettük, de most már tudományos magyarázat is van.

Pénteken helyenként hószállingózás is várható

RCNews  08:03  Időjárás

Pénteken felhős, borongós időre van kilátás, majd délután az északkeleti tájakon már felszakadozhat a felhőzet. Már csak elszórtan lehet jelentéktelen mennyiségű vegyes halmazállapotú csapadék. Nyugaton és északkeleten szeles marad az…

Orosz gépeket fogtak a magyar Gripenek

hirado  05:57  Gripen

A balti országokban a feladatokat pontosan, szakszerűen és hatékonyan látják el a magyar vadászgépek.

Három ország egyetlen hétvége alatt

Travelo  05:03 

Fürdőzés Szentgotthárdon, a mesekönyvi illusztrációnak is beillő Őrség felderítése, Szlovénia legnagyobb várának, és a Batthyány család vulkáni kúpra épült burgenlandi várkastélyának meglátogatása is beleférhet egyetlen…

Vasárnap hajnalban nem vehetünk e-matricát

Nők Lapja Cafe  20:21 

Anélkül viszont számos útra nem tudunk felhajtani.

További belföldi hírek

Erre figyeljetek: így csalnak ki idősektől pénzt

Nők Lapja Cafe  10:37 

"Jó napot az unokája balesetet okozott, azonnal kellene adnia 1 millió forintot" - ilyen szöveggel hívta fel egy ismerősöm nagyapját egy csaló. Karácsony előtt pedig megszaporodik az ilyen gusztustalan csalások száma.

Egy új kamarai világot ígér Éger István kihívója

Figyelő  10:24 

Dénes Tamás nem akar megélhetési érdekvédővé válni, nem lát generációs feszültségeket, de MOK-elnökként újradefiniálná a kamara életét. Interjú.

Még a kínai zálogházasak is hozzánk jönnek tapasztalatcserére

Turizmus Online  10:21 

A G. S.S.Travel Agency Hungary utazási iroda szervezésében mintegy 25 kínai zálogház képviselője két napra tapasztalatcserére érkezett hazánkba.

Mit isznak és hogyan szexelnek a diákok? Erre kíváncsi egy egri középiskola

Eduline  10:15  Heves Eger

Intim és kényes kérdésekre kell válaszolniuk egri középiskolásoknak. Egészségügyi adatok, függőségek, szexuális szokások – az iskolaorvos szerint a gyerekek érdekében történik mindez. A jogvédő azonban állítja, teljesen…

Akad azért jófej BKV ellenőr is

Hírstart  10:13  BKK

Kedves történet a mai napra, hogy ön is jobban higgyen az emberek alapvető jóságában. Igen, van ilyen is, és már csak azért is érdemes ilyen sztorikat olvasni, hogy emelkedjen az emberiség nettó boldogsága. A történetet a Járókelő…

Megbuktatják Tóbiást?

MNO  10:01 

A pártban sokan elégedetlenek a vezetés jelenlegi munkájával. Palotaforradalom is lehet.

A konfliktus hatása

MNO  10:00 

Törökország nagyon sokat veszíthet az orosz konfliktussal – mondta rádiónknak Egeresi Zoltán.

Szijjártó megduplázta tanácsadói számát

A tizenkilenc ember együttes havi bérköltsége 13,8 millió forint.

Éger: Több mint négyezer orvos hiányzik

MNO  09:46 

Betonba öntötték az elmúlt időszakban a kórházfejlesztéseket – mondta Reggeli járat című műsorunkban az orvosi kamara elnöke.

Egy emberé lett a Hód-Mezőgazda Zrt

Vásárhely24  09:45 

Az eddigi többségi tulajdonos, Harsányi Zsolt vásárolta meg a két másik tulajdonos részvényeit.

Nobilis Márton nem ment messzire, az MTVA-nál kapott feladatot

24  09:42  MTVA M1

Ő fogja megújítani a közmédia online felületeit.

Elszállították a két brit dzsihadistát

Magyar Idők  09:34 

Rendkívüli biztonsági intézkedések mellett tegnap átadta a kölcsönös jogsegélyszerződés alapján az angol társ-­szerveknek a Terrorelhárítási Központ a Magyarországon őrizetbe vett két angol iszlamistát.

Vásárlásmentes Black Friday

MNO  09:32  Black Friday

A fekete péntek egyik célja, hogy felhívják magukra a figyelmet az áruházláncok, a másik pedig, hogy még inkább megnyújtsák a karácsonyi bevásárlás szezonját – mondta rádiónknak Vámos György.

Szerbiai embercsempészt fogtak el a rendőrök Röszkénél

Egy szerbiai embercsempészt és négy koszovói határsértőt fogtak el a rendőrök Röszke térségében – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

Átláthatatlan megbízások

MNO  09:25 

Régen rossz, ha úgy működik egy külügyminisztérium, hogy külső tanácsadókat kell bevonnia – fogalmazott rádiónkban Gyöngyösi Márton.

Nyílt napot tartanak a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen

Magyar Idők  09:23 

Nyílt Napot szervez a BME középiskolások és szüleik számára, hogy támogassa a fiatalok pályaválasztását.

Összerántják

MNO  09:18 

Nem meglepő, hogy tegnap a magyar kormány nevében támogatásáról biztosította a kancelláriaminiszter az Angela Merkel vezette CDU-t – jelentette ki rádiónkban Szanyi Tibor.

A kormányszóvivő szerint nem poén a TEK akciója

24  09:14  Görögország

Kovács Zoltán óva int a bírálattól, és egyébként is: az illegális bevándorlás és a terrorizmus “kéz a kézben jár”.

Szijjártónak dupla annyi tanácsadóra volt szüksége, jó sok pénzért

HVG  09:04 

Egy év alatt dupla annyi tanácsadója lett Szijjártó Péternek, és erre két és félszer többet költ a Külgazdasági és Külügyminisztérium. Az Együtt szerint a miniszter kifizetőhellyé aljasította le a minisztériumot.

Szegedi nőgyógyász kapta az idei Aranyanyu Díjat

Katona Renáta lett az orvos kategória közönségdíjasa.

Leárazások és tömeghisztéria: hazánkban is egyre népszerűbb a Black Friday

ATV  08:51  Black Friday

Amerikában emberek millió használják ki a Black Fridayt, hogy megejtsék a nagy karácsonyi vásárlást. Magyarországon is egyre több üzlet csatlakozik az akcióhoz, úgyhogy hosszú sorokra és ingerült emberekre számítson, ha ma megy…

Jobban teljesít: durván gyorsul a kivándorlás

168 Óra Online  08:45 

Drámaian megnőtt két év alatt azoknak a magyaroknak a száma, akik hivatalosan is Nyugat-Európában vállalnak munkát.

Zavartalan a földgáz magyarországi importja

Somogy MA  08:33  Olajipar

Zavartalan a földgáz magyarországi importja, megfelelő szintű az ellátásbiztonság – tájékoztatta az MVM Csoporthoz tartozó Magyar Földgázkereskedő Zrt. csütörtökön az MTI-t. A társaság közleménye szerint a Magyarországra irányuló…

Kitúrhatja a Sportkórházat a terjeszkedő Testnevelési Egyetem

VS  08:08 

Az Index úgy tudja, hogy a TF tervei meg fogják kapni a kormány hozzájárulását, és az építkezés kiemelt állami beruházás lesz.

Mit tehet a munkavállaló, ha megszűnik a munkaadója?

Adó  07:45 

Cikkünkben arra keressük a választ, hogy milyen jogai és kötelezettségei vannak a munkavállalónak abban az esetben, ha munkáltatója jogutód nélkül szűnik meg.

Gyenge Zsolt, MOME: Eltemeti önmagát a felsőoktatás. Versus

VS  07:42 

A globális felsőoktatási rendszer a gazdag és kapcsolatokkal rendelkező mindenkori elit újratermelődését segíti elő.

Luxusiroda árán vitatkozik Juhász Péter és a Belváros

ATV  07:40 

Hetvennyolcmillió forintért akar eladni az ötödik kerületi önkormányzat egy 237 négyzetméteres belvárosi irodát. Juhász Péter szerint az ingatlan ennek több mint a dupláját éri, ezt úgy akarja bizonyítani, hogy a Facebookon gyűjtést szervezett,…

Mégsem Hiller vitorláját dagasztja fideszes hátszél?

ATV  07:07 

Bármennyire is szerette volna a párt jelenlegi vezetésének belső ellenzéke, az MSZP hétvégi kongresszusán nem dőlnek el személyi kérdések – hangzott el egy háttérbeszélgetésen, ahol az is kiderült: hiába akarják egyes megyei szervezetek…

Szallas.hu: díjazták az év legjobb szálláshelyeit

Kiosztották az Év szállása 2015 verseny díjait: több mint 300 ezer vendégértékelés és 60 ezer szavazat, valamint a szakmai zsűri véleménye alapján az idén a négycsillagos superior Hotel Kapitány Sümeg

Eszem-iszom – adózom!

Adó  06:30 

Az ételek és italok, azok előállítása, értékesítése, felhasználása kedvelt célpontja volt az adózásnak a régmúltban, és az ma is. Szép számmal akadtak, akadnak ebben furcsaságok, de a bevételi cél mellet gyakran tetten érhető ennél az…

Pintér nem győzte dicsérni a TEK-et

„A Terrorelhárítási Központ kiváló munkát végzett.”

Aggódik az európai zsidóság

hirado  21:02 

Köves Slomó szerint a mostani helyzetre megoldást kell találni, mert nem lehet állandóan félelemben élni.

Tokaji borral koccintottak a Skóciai Szent Margit Gálavacsorán

Borászportál  19:46 

A londoni magyar nagykövetség szervezésében második alkalommal rendezték meg a Skóciai Szent Margit Gálavacsorát, amelynek a Caledonian Club adott otthon 2015. november 16-án - írja az Élelmiszer.hu. Az esemény házigazdái…

Csillogás a meghittséggel szemben - egyre több magyar wellnessezik karácsonykor

hirado  18:59 

Lehet egy hotelben mesés karácsonyunk, de ha ott van másik ötven család, akkor pont az a melegség, az az intimitás sikkad el, amire egyre nagyobb szükségünk lenne.

Mire nem elég 17,1 milliárd?

Vinoport  15:55 

15,5 milliárd forintos segítséget kér az állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház Zrt. A cél, hogy a cég négy éven belül talpra álljon és önfenntartóvá váljon.

A CBA-ra cseréli a gyeplőt Lázár Vilmos?

Lovasok  15:54 

A lovasok számára a CBA eddig is egyet jelentett a fogathajtó Lázár testvérekkel. Sőt, sokan úgy vélték tudni, hogy ők alapították az üzletláncot. Pedig valójában a megalakulás után egy évvel érkeztek a CBA-hoz.

Az államnak százmilliós bukás, Zoób Kati cégének bombaüzlet az állami divatmárka

Átlátszó  15:15 

Négy év alatt, ha nem is holt hamvába, de éppen csak vegetál az “állami divatmárka”, amit a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató állami cég, a KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft. és a divattervező Zoób Kati közösen jegyeznek.…

Félmilliárdos kutatási forrás a Miskolci Egyetemnek

A Miskolci Egyetem összesen hat kutatási területen több mint félmilliárd forint értékű közvetlen kutatási-fejlesztési és innovációs forráshoz jut az Európai Unió által meghirdetett H2020 pályázati keretprogramból.

Beáll a garázscégek mögé a kereskedőház

Lokál  13:13 

A jövőben már nem csak a kisvállalkozások felé nyit a Magyar Nemzeti Kereskedőház, hanem a frissen induló (startup) cégeknek is szolgáltatásokat nyújt.

Kiadták a figyelmeztetést: ónos eső, havazás és havas eső jön

Agroinform  12:16  Riasztás

Három megye – Bács-Kiskun, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megye – egyes járásaira adtak ki elsőfokú riasztást.

Alig képzünk egyetemistákat és szakmunkásokat

Átlátszó  10:21 

Az Eurostat 2015-ben is ingyenesen elérhetővé tette éves regionális évkönyvét, melyben külön fejezet foglalkozik az oktatási rendszerrel és a fiatalok, illetve középkorúak képzettségi szintjével. Ebből készítettünk most egy három részes…

A rossz időjárási viszonyok miatt jelentősen csökkent a migránsok száma

A Görögországban uralkodó rossz időjárás miatt, amely ellehetetleníti a hajóforgalmat, a megszokottnál kevesebb migráns érkezik Macedóniába és Szerbiába, az időjárás javulása után azonban újra nagy tömegek várhatók –…

Havazásra és esőre is készülhetünk

Agroinform  15:00 

Anticiklon található a Kárpát-medence fölött, miközben tőlünk délre mediterrán ciklon képződik és vonul el. Ugyanakkor a nyugati tájakat egy feloszló front felhőzete is érinti.

Hitelből költhetünk csak energiahatékonyságra

Lesz 50% előleg az uniós támogatásokra biztosíték nélkül, a lakosság csak visszatérítendő támogatásokra számíthat energetikai fejlesztésekre - többek között erről döntött a kormány.

Szerdán még nem, de csütörtökön hó jöhet

RCNews  09:36  Időjárás

Érkezik az igazi november végi, télies időjárás, napközben már csak tíz fok alatti hőmérsékletre számíthatunk. Szerdán ugyan még nem lesz komolyabb csapadék, de lassan-lassan hószállingózás is jöhet. Szerdán számottevő csapadék nem…

Szerdán nyit a Városligeti Műjégpálya

Travelo  06:03  Városliget

A kapacitásbővítés eredményeként a jég előállítását végző berendezések akár melegebb téli időjárási körülmények között is kiváló minőségű, sportolásra alkalmas jégfelületet lesznek képesek létrehozni. A jegyárak nem változnak.

Külföldi sajtó Magyarországról – Orbán demokráciát képviseli, de a liberalizmus nélküli változatát

A Die Welt című konzervatív német lap a keddi számában a terrorfenyegetettségről közölt vezércikkében foglalkozott Magyarországgal. Demokrácia és szükségállapot című írásában Dirk Schümer kiemelte, hogy a szabad társadalmakban…

Ombudsman: sürgető feladat a gyerekek szexuális zaklatása elleni fellépés

Biztonságpiac  16:12 

Az alapvető jogok biztosa szerint a gyermekek szexuális zaklatása elleni fellépés a gyermekvédelem egyik legsürgetőbb, közös feladata, és a jogalkotótól az állampolgárokig mindenkinek van tennivalója a védelem terén – közölte az…